Personvernerklæring Martinsen

Personvernerklæring for Martinsen og vår bruk av informasjonskapsler

Hvem er behandlingsansvarlig?

Det er Martinsen som har ansvaret for kunderegisteret og for personopplysningene. Den daglige behandlingen og forvaltningen av kunderegisteret er delegert til Martinsen sin kundeservice.

Hvilke personopplysninger registreres om deg?

Når du blir kunde hos Martinsen registreres følgende opplysninger om deg i kunderegisteret: firmanavn, fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Disse opplysningene er nødvendige for at Martinsen skal kunne administrere kundeforholdet ditt. Kundenummeret ditt tildeles og registreres av Martinsen.Ved bruk av skjema i nettbutikken blir du bedt om å fylle inn alle felt som er nødvendige for å behandle henvendelsen din. Dette er for å unngå spam og andre useriøse henvendelser. Det er likevel frivillig å oppgi opplysninger i de integrerte skjemaene på nettsidene. Ønsker du ikke å oppgi den nødvendige informasjonen på nettsidene, kan du sende e-post eller ringe direkte til Martinsen sitt Kundesenter.

Hva er formålet med registrerte personopplysninger?

Formålet med innsamlingen og registreringen av personopplysninger er i hovedsak å følge opp kundeforholdet ditt på en god måte og sikre vareleveranser til riktige adresser. Behandlingen av personopplysningene innebærer blant annet utsendelse av nyhetsbrev, informere om og markedsføre Martinsen sine produkter. I forbindelse med informasjon om og markedsføring av produkter fra Martinsen samarbeidspartnere, foregår all utlevering og behandling av personopplysninger i tråd med lovgivningen og til de formålene som er beskrevet i personvernerklæringen. Rammene for utlevering til og behandling av personopplysninger av tredjeparter fastsettes av Martinsen. I henhold til markedsføringsloven § 12 krever vi ditt særskilte samtykke dersom elektroniske kommunikasjonsmetoder skal brukes til å informere om eller markedsføre produkter, tjenester eller fordeler individuelt til deg. Du gir ditt samtykke ved avkryssing og du vil i slike tilfeller få utfyllende informasjon om hva du samtykker til.

Hvordan bruker Martinsen informasjonskapsler?

Når du bruker nettsidene eller noen av våre nettapplikasjoner, etterlater du elektroniske spor. Noen av disse opplysningene registreres gjennom informasjonskapsler, også kalt cookies. En informasjonskapsel er en tekstfil som lagres på datamaskinen din ved besøk og interaksjon med nettsidene. Martinsen bruker informasjonskapsler fra analyseverktøyet Google Analytics, Google Optimize og Hotjar for å lage et overordnet bilde av hvordan brukerne benytter nettstedet. Eksempler på informasjon som blir lagret er hvordan du fant nettstedet og tiden du bruker, antall sidevisninger og antall besøk. Hotjar brukes også til å måle og observere brukerens atferd og valg ved å ta opp brukerens faktiske bevegelser og klikk på skjermen via video. De innsamlede dataene er anonyme og vil aldri bli knyttet til dine personlige opplysninger. Dataene blir brukt som grunnlag for å forbedre nettsidene og øke brukervennligheten, til å generere statistikk og noen ganger i forbindelse med markedsføring av tilbudene og fordelene i fordelsprogrammet.

Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om din bruk av nettsidene, inkludert IP-adressen, kan overføres til og lagres av Google og Hotjar på servere i USA eller andre land der Google og Hotjar har datasentre. Google/Hotjar kan bruke denne informasjonen til å evaluere din bruk av nettsidene, utarbeide rapporter om nettsideaktivitet og levere andre tjenester knyttet til nettsideaktivitet og Internett-bruk. Google/Hotjar kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter der dette er påkrevd i henhold til lovgivning, eller der slike tredjeparter behandler informasjonen på Google/Hotjars vegne. Ved å bruke nettsidene til Martinsen samtykker du i at Google/Hotjar behandler dine data på den måten og med de formål som angitt i personvernerklæringen.

Informasjonskapslene fra Google/Hotjar opprettes automatisk, med mindre du har innstilt nettleseren din på å avvise dem. Du bestemmer selv om du vil tillate lagring av informasjonskapsler. Du kan stille inn alle nyere versjoner av de fleste nettlesere til å godta eller avvise alle eller enkelte informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at om du avviser informasjonskapsler, kan du påvirke funksjonaliteten på nettsidene. Du kan finne mer informasjon og veiledning til hvordan du administrerer informasjonskapsler på nettvett.no.

Hvordan oppbevares, sikres og slettes opplysningene?

Martinsen lagrer personopplysninger om kunder i henhold til gjeldende lovgivning. I henhold til personopplysningslovens § 28, vil opplysninger som ikke lenger er nødvendige for det formålet de er lagret for, slettes. Martinsen forholder seg til norske lover og regler i sitt arbeid.

Hvordan sikres opplysningene i kunderegisteret?

Det er bare utvalgte medarbeidere i Martinsen som har tilgang til kunderegisteret. Tilgangen er regulert med adgangskontroll og passord. Martinsen behandler opplysningene på en trygg måte og i henhold til personopplysningslovens krav om integritet, konfidensialitet og tilgjengelighet.

Hvordan kan du få innsyn i eller endre registrerte personopplysninger?

I henhold til personopplysningslovens § 18 og som kunde hos Martinsen, har du rett til innsyn i opplysningene som er registrert om deg. Dersom opplysningene er ufullstendige eller feil, kan du i henhold til personopplysningslovens § 27 kreve at disse blir rettet.

Mer informasjon?

Dersom du har spørsmål knyttet til kunderegisteret, ønsker innsyn, ønsker å reservere deg eller be om retting eller sletting kan du kontakte kundeservice hos Martinsen på kundeservice@martinsenco.no eller telefon 51 78 92 00